Informatie over studeren in het buitenland

Informatie over studeren in het buitenland

Veel Leidse studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen grijpen de kans om voor hun studie naar het buitenland te gaan. Als je naar het buitenland gaat leer je werken of studeren in een andere cultuur. Deze verrijking van je ontwikkeling kan later als arts of onderzoeker goed van pas komen. 

Denk van te voren goed na over zaken als kosten en taal! Tijdens de bachelor geneeskunde is er de mogelijkheid om in het buitenland te studeren tijdens de halve minoren. Zo kan je al naar Indonesië, Cuba, Edinburgh of Bordeaux! Voor biomedische wetenschappen is het mogelijk om in het tweede jaar naar Karolinska Instituut in Stockholm te gaan. Tien studenten worden hiervoor geselecteerd. Voor studenten biomedische wetenschappen is het ook mogelijk hier in de master cursussen te volgen.

Ondersteuning

Als je naar het buitenland wilt, moet je aan veel dingen denken. Voor meer informatie kan je terecht op de website Internationalisering:

Biomedische wetenschappen

Geneeskunde 

Voor vragen kan je contact opnemen met Evelien Hack en Sandra van Deursen via intoff@lumc.nl. Het spreekuur is op maandag en donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur. Je kunt een afspraak maken via het afsprakensysteem

Hoe vind je een plek?

Je gaat zelf zoeken:

• Op onderwerp/onderzoek (maak bijvoorbeeld gebruik van LUMC contacten)
• Op land (maak een afspraak met coördinator internationalisering, maar maak eerste een TOP vijf van landen/plaatsen) aan de hand van de mogelijkheden genoemd op deze site.

         -Met welk land/universiteit zijn er overeenkomsten?
         -Welke ervaringen hebben studenten waar opgedaan? Begeleiders van die studenten kunnen worden benaderd door de geïnteresseerde zelf
         -Welke overeenkomsten heeft de universiteit Leiden? En kun je daar op mee liften?

Ook kan je meer informatie vinden via Brightspace op de module van Internationalisering. 

Als je een instituut gevonden hebt of vragen hebt over bestemmingen, neem dan contact op met Evelien Hack (zie bovenstaand). 

 

buitenland