Sociëteit HePatho

Sociëteit HePatho 

In 1994 is HePatho opgericht door de toenmalige voorzitter van de M.F.L.S., Duco Duchatteau, en de toenmalige Praeses van het Forestusbestuur, Pim Langenberg, om (bio)medische hun eigen pauzeplek in de faculteit te bieden. In het voormalige Pathologiegebouw is toen een lege ruimte omgetoverd tot het oorspronkelijke HePatho, genoemd naar een samenvoeging van de griekse woorden ‘hepar’ (lever) en ‘pathologia’ (pathologie). 

In de zomer van 1998 is HePatho verbouwd. De Raad van Bestuur van het LUMC doneerde de bar en VvAA de vloer; Grolsch was bereid om een vaste tapinstallatie te plaatsen. In 1999 is een aanvraag gedaan voor een Sociëteitsvergunning en werd HePatho officieel een sociëteit. Na 10 jaar, in 2004, werd duidelijk dat het Pathologiegebouw ging sluiten en dat HePatho samen met de rest van de M.F.L.S. moest verhuizen. In december van dat jaar is HePatho verplaatst naar de huidige locatie. De huidige bar is geheel geschonken door de Raad van Bestuur van het LUMC. In het collegejaar 2011-2012 is de bar opgeknapt en zijn de fusten, die voorheen voor het bier gebruikt werden, vervangen door drie grote tanks van elk 500 liter. 

Over de jaren heen is HePatho binnen de M.F.L.S. en binnen het LUMC van toenemend belang geweest. Er wordt in grote getalen geluncht, geborreld en gefeest. Ook LUMC-medewerkers kunnen gebruik maken van HePatho. HePatho en de M.F.L.S. streven ernaar een plek voor studenten en medewerkers zijn om gezellig samen te komen in het LUMC.

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden HePatho.

Borrel reserveren?