Rebecca

Rebecca

Rebecca

Hi allemaal!

Mijn naam is Rebecca en ik vervul dit jaar de functie van Lid Onderwijs Geneeskunde en Farmacie van het 110e M.F.L.S.-bestuur! Ik ben zelf 22 jaar en kom oorspronkelijk uit Haarlem, maar woon al een tijdje in een gezellig huis in Leiden. Ik houd ervan lekker bezig te zijn en ben daarom vaak druk met 110 zaken tegelijk; van studie, werk, sporten, lezen, muziek maken/luisteren, tot wandelingetjes met vrienden en koffie of thee, het liefst gecombineerd! Inmiddels heb ik mijn bachelor geneeskunde afgerond en stond ik voor de vraag wat te doen tot aan de start van mijn coschappen, en waar valt meer te beleven dan tijdens een bestuursjaar binnen de M.F.L.S.?

Door de M.F.L.S. voelde ik me als eerstejaars al snel welkom en op mijn plek binnen het LUMC, en besloot ik me aan te melden voor een commissie, waarna ik ben blijven plakken en onder andere de jaarvertegenwoordiging, Carrièrecommissie, en Lustrumcommissie gedaan heb. Geen moment spijt van gehad, en ik ben heel blij dat ik deze bezigheden dit (lustrum)jaar als M.F.L.S.-bestuur door mag zetten in de mooiste functie als Lid Onderwijs GNK & FAR!

Als Lid Onderwijs GNK & FAR zet ik me in voor het evalueren en verbeteren van het onderwijs binnen onze faculteit voor de studies geneeskunde en farmacie. Daartoe woon ik verschillende onderwijsoverleggen bij, en begeleid ik de jaarvertegenwoordigingen en neem ik zitting in de Leidse Co-raad en de Farmaciestudentenvertegenwoordiging. Zo ben je als het ware een spin in het web van de onderwijsorganisatie, je buigt je over veel verschillende (onderwijs)vraagstukken en hebt contact met veel verschillende personen door wie je op de hoogte wordt gehouden – wat de functie zo leuk en divers maakt! Verder is het hartstikke leuk en uitdagend om (erop toe) te zien hoe de meningen van studenten gewaardeerd en opgepakt worden en zo verschil kunnen maken. Ook vind ik het heel erg leerzaam en interessant kennis te maken met opleidingen die ik zelf (nog) niet gevolgd heb, zoals de master GNK en Farmacie. Als Lid Onderwijs houd je je tot slot ook bezig met de organisatie van veel onderwijsactiviteiten, zoals de Student-Docentborrels, het Onderwijsdebat en de Onderwijsprijzen, en werk je nauw samen met het Lid Onderwijs BW & V&A en de assessor!

Hopelijk heb je nu een indruk gekregen van mij en de functie Lid Onderwijs GNK & FAR! Wil jij een keertje je mening kwijt over het onderwijs, of heb je gewoon zin om gezellig te kletsen? Kom langs in de Bestuurskamer (K1-69) voor een kop koffie/thee of kom naar een van onze leuke M.F.L.S.-activiteiten!

Veel liefs,

Rebecca Vullings

Lid Onderwijs Geneeskunde en Farmacie M.F.L.S.-bestuur 2022-2023
lidgnk@mfls.nl en lidfar@mfls.nl

Partners