Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn

Hee allemaal!

Mijn naam is Jasmijn en ik vervul dit jaar de functie van Lid Onderwijs Geneeskunde en Farmacie van het 111e M.F.L.S.-bestuur! Ik ben zelf 21 jaar en kom oorspronkelijk uit Leiderdorp, maar woon al een tijdje in een gezellig en druk studentenhuis in Leiden. Ik houd ervan lekker bezig te zijn en ben daarom vaak druk met 111 zaken tegelijkertijd; van studie, hockey, werk, fanatiek spelletjes spelen, tot wandelingetjes of een terrasje pakken met vrienden. Na 3 jaar lang Geneeskunde te hebben gestudeerd, was ik toe aan een nieuw avontuur, en waar valt meer te beleven dan tijdens een bestuursjaar binnen de M.F.L.S.? 

Door de M.F.L.S. voelde ik me als eerstejaars al snel welkom en op mijn plek binnen het LUMC, en besloot ik me aan te melden voor de Tripcommissie. Hierna ben ik blijven plakken en heb ik verder de Lustrumcommissie, Introductiecommissie en jaarvertegenwoordiging gedaan. Ik heb door deze commissie ervaring veel lieve vrienden binnen de M.F.L.S. gemaakt en mooie ervaringen opgedaan, en ik ben heel blij dat ik deze bezigheden dit jaar als M.F.L.S.-bestuur door mag zetten in de mooiste functie als Lid Onderwijs GNK & FAR!

Als Lid Onderwijs GNK & FAR zet ik me in voor het evalueren en verbeteren van het onderwijs binnen onze faculteit voor de studies Geneeskunde en Farmacie. Daartoe woon ik verschillende onderwijsoverleggen bij, en begeleid ik de jaarvertegenwoordigingen en neem ik zitting in de Leidse Co-raad en de Farmaciestudentenvertegenwoordiging. Zo ben je als het ware een spin in het web van de onderwijsorganisatie, je buigt je over veel verschillende (onderwijs)vraagstukken en hebt contact met veel verschillende personen door wie je op de hoogte wordt gehouden – wat de functie zo leuk en divers maakt! Verder is het hartstikke leuk en uitdagend om (erop toe) te zien hoe de meningen van studenten gewaardeerd en opgepakt worden en zo verschil kunnen maken. Ook vind ik het heel erg leerzaam en interessant kennis te maken met opleidingen die ik zelf (nog) niet gevolgd heb, zoals de master GNK en Farmacie. Als Lid Onderwijs houd je je tot slot ook bezig met de organisatie van veel onderwijsactiviteiten, zoals de Student-Docentborrels, het Onderwijsdebat en de Onderwijsprijzen, en werk je nauw samen met het Lid Onderwijs BW & V&A en de assessor!

Hopelijk heb je nu een indruk gekregen van mij en de functie Lid Onderwijs GNK & FAR! Wil jij een keertje je mening kwijt over het onderwijs, of heb je gewoon zin om gezellig te kletsen? Kom langs in de Bestuurskamer (K1-69) voor een kopje thee of kom naar een van onze leuke M.F.L.S.-activiteiten!

Veel liefs,

Jasmijn van Rooden

Lid Onderwijs Geneeskunde en Farmacie M.F.L.S.-bestuur 2023-2024
lidgnk@mfls.nl & lidfarmacie@mfls.nl

Partners