Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

LET OP: DE BOEKENLIJSTEN ZIJN NOG NIET UP-TO-DATE, DE LIJSTEN VOOR 2022-2023 VOLGEN ZO SNEL MOGELIJK!

Ten eerste van harte gefeliciteerd met je plek binnen een opleiding aan het LUMC! Op deze pagina zullen we je verduidelijking geven over alles wat jij moet weten over de studiebenodigdheden in het eerste jaar. Mocht je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebben, dan kun je de M.F.L.S. altijd benaderen via het volgende e-mailadres: studiebenodigdheden@mfls.nl, of kun je ons een bericht sturen via Facebook. Voor dringende vragen kun je altijd langs de Bestuurskamer (K1-69) komen.

Studieboeken

In je opleiding zul je veel gebruik gaan maken van studieboeken. Er is een verschil tussen kernboeken en aanbevolen boeken.

Kernboeken

Kernboeken zijn studieboeken die je in meerdere blokken gedurende meerdere jaren van je opleiding zal gaan gebruiken en nodig hebben. De boeken die op de kernboekenlijst staan, zijn vaak boeken met een brede inhoud en waarin vele onderwerpen aan bod komen. Alleen boeken die het meest verkocht worden, het best gewaardeerd worden door studenten en door de jaren heen het meest gebruikt worden, staan op de kernboekenlijst.

Aanbevolen boeken

Aanbevolen boeken zijn studieboeken die aangeraden worden aan te schaffen. De selectie van aanbevolen boeken verschilt per blok en is vaak specifieker gericht op een bepaald onderwerp dan kernboeken. Mocht je meer diepgang willen, studeer je liever uit boeken of heb je behoefte aan meer ondersteuning? Dan raden wij ten zeerste aan deze boeken aan te schaffen.

Boekenlijsten

Hieronder staan de lijsten van kernboeken en aanbevolen boeken voor het eerste jaar Geneeskunde of Biomedische wetenschappen.

Bestellen

Ga naar de webshop van INDEX Books om deze studieboeken direct te bestellen.

Tweedehands

Het is daarnaast ook mogelijk je studieboeken tweedehands aan te schaffen. Kijk hiervoor op de website van INDEX Books voor meer informatie.

 Instrumenten en kleding

Jassen

Studenten Geneeskunde zullen een jas met korte mouwen gebruiken tijdens hun lijnvakken en snijzaalpractica. Studenten Biomedische wetenschappen zullen een labjas met lange mouwen nodig hebben tijdens hun lab-practica. In de webshop wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende pasvormen voor mannen en vrouwen. Wij raden in beide gevallen aan je normale kledingmaat te bestellen.

Instrumenten

Studenten Geneeskunde hebben in hun eerste jaar daarnaast ook een aantal instrumenten nodig. Zie hiervoor onderstaande lijst. Studenten Biomedische wetenschappen hebben in hun eerste jaar nog geen instrumenten nodig.

Partners