Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

Informatie voor eerstejaars

Ten eerste van harte gefeliciteerd met je plek binnen een opleiding aan het LUMC! Op deze pagina zullen we je verduidelijking geven over alles wat jij moet weten over de studiebenodigdheden in het eerste jaar. Mocht je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebben, dan kun je de M.F.L.S. altijd benaderen via het volgende e-mailadres: studiebenodigdheden@mfls.nl. Voor dringende vragen kun je altijd langs de Bestuurskamer (K1-69) komen.

Studieboeken

In je opleiding zul je veel gebruik gaan maken van studieboeken. In het grote aantal van studieboeken kan een onderscheid gemaakt worden tussen opleidingsbrede boeken en vakspecifieke boeken. 

Opleidingsbrede boeken

Opleidingsbrede boeken zijn boeken die je in meerdere blokken gedurende meerdere jaren van je opleiding zal gaan gebruiken en nodig zal hebben. De boeken die op de opleidingsbrede boekenlijst staan, zijn vaak boeken met een brede inhoud waarin vele onderwerpen aan bod komen. Alleen boeken die het meest verkocht worden, het best gewaardeerd worden door studenten en door de jaren heen het meest gebruikt worden, staan op de opleidingsbrede boekenlijst. 

Vakspecifieke boeken

Vakspecifieke boeken zijn studieboeken die tijdens een bepaald vak tijdens je opleiding van belang zijn. De selectie van vakspecifieke boeken verschilt per blok en is vaak specifieker gericht op één bepaald onderwerp dan opleidingsbrede boeken. Mocht je tijdens een blok het gevoel hebben dat je de nodige informatie graag vanuit het boek wilt verkrijgen, dan raden we aan deze boeken aan te schaffen. 

Welke boeken heb ik nodig?

De selectie van opleidingsbrede en vakspecifieke boeken is zo gekozen dat jij als student het minst betaalt voor de boeken die je het meest nodig gaat hebben. Uit eigen ervaring en die van de Jaarvertegenwoordigingen (JVT’s) raden wij sterk aan om de opleidingsbrede boeken aan te schaffen, en om per blok te bepalen of je de vakspecifieke boeken aanschaft.

Boekenlijsten

Hieronder staan de boekenlijsten voor het eerste jaar Geneeskunde of Biomedische wetenschappen. Binnen deze lijsten wordt onderscheid gemaakt tussen opleidingsbrede en vakspecifieke boeken. 

Bestellen

Ga naar de webshop van INDEX Books om deze studieboeken direct te bestellen.

Tweedehands

Het is daarnaast ook mogelijk je studieboeken tweedehands aan te schaffen. Kijk hiervoor op de website van INDEX Books voor meer informatie.

Instrumenten en kleding

Jassen

Studenten Geneeskunde zullen een jas met korte mouwen gebruiken tijdens hun lijnvakken en snijzaalpractica. Studenten Biomedische wetenschappen zullen een labjas met lange mouwen nodig hebben tijdens hun lab-practica. In de webshop wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende pasvormen voor mannen en vrouwen. Wij raden in beide gevallen aan je normale kledingmaat te bestellen.

Instrumenten

Studenten Geneeskunde hebben in hun eerste jaar daarnaast ook een aantal instrumenten nodig. Zie hiervoor onderstaande lijst en bestel ze in de webshop. Studenten Biomedische wetenschappen hebben in hun eerste jaar nog geen instrumenten nodig.

Partners