Nabeschouwing M.F.L.S.-LUMC Onderwijsdebat 2024

Nabeschouwing M.F.L.S.-LUMC Onderwijsdebat 2024

Publicatie datum: 01/04/2024

Nabeschouwing M.F.L.S.-LUMC Onderwijsdebat 2024

Op woensdag 27 maart was het dan eindelijk zover: het jaarlijkse Onderwijsdebat! Na gezellig samen te hebben gegeten in HePatho, gingen verschillende student- en docent-debaters met elkaar en het publiek de discussie aan in het thema "Eyes on the future" gingen. Zo werden er verschillende onderwerpen besproken: moet ChatGPT een grotere rol krijgen binnen het onderwijs? Moeten herkansingen voortaan buiten de vakantieperiodes plaatsvinden? En zouden interfacultaire minoren verplicht moeten worden? Beide kanten van deze stellingen werden op bijzondere wijze beargumenteerd en één discussie vond zelfs in het Engels plaats. Dit alles vond plaats onder leiding van Prof. Dr. Marco de Ruiter en Isabel Kollen. 

De volgende studenten en docenten betraden het strijdtoneel tijdens het Onderwijsdebat 2024:

Studenten

  • Elanur Erul

  • Samuel Corper

  • Max Andringa

Docenten

  •  Emma Galloway

  • Leendert Trouw

  • Fleur Meulmeester

Hoewel alle debaters het goed hebben gedaan, kon er maar één beste student en één beste docent zijn. Na een moeilijk overleg kon de jury, bestaande uit Alexandra Langers, Paul Gobee, Veerle Doreleijers en Amira Osman, de winnaars presenteren. Samuel Corper ging er met de winst vandoor bij de studenten en Emma Galloway maakte de meeste indruk op de jury bij de docenten. En de publieksprijs? Die werd gewonnen door Niga Sayed met haar scherpe opmerking!

Achteraf werd er gezellig nabesproken en geborreld in HePatho. Het M.F.L.S.-bestuur bedankt graag alle debaters en andere aanwezigen voor de fantastische avond en kijkt nu al uit naar de Onderwijsprijzen van woensdag 5 juni!

Partners