Stichting Opkikker

Stichting Opkikker

Publicatie datum: 22/12/2023

Goede doel M.F.L.S. 2023-2024: Stichting OpkikkerHoe kan ik Stichting Opkikker opzeggen? | Met AccountGenie opzeggen en  veiligstellen van accounts en data zonder zorgen

Het is een goede traditie dat elk M.F.L.S.-bestuur een goed doel kiest. Het Bestuur zet zich het hele jaar in om geld op te halen voor dit goede doel, zoals tijdens de M.F.L.S.-week, het Actieve Leden Weekend een veel meer. Dit jaar is dit goede doel Stichting Opkikker. Deze organisatie organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen van langdurig zieke kinderen om hen een lichtpuntje te geven tijdens het ziekteproces. Lees hieronder meer over Stichting Opkikker!

Bericht van de Stichting:

Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind heel erg ziek is. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat je wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. De vaak nare behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op je héle gezin. In zo’n situatie kun je alle kracht gebruiken en is elk lichtpuntje -hoe klein ook- echt superbelangrijk. Precies dat is wat wij bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht vinden om door te gaan.

Even niet alleen maar ziek

Dat doen we door patiëntjes, maar ook hun ouders, broers en zussen mee te nemen naar een wereld waar ‘ziek-zijn’ even géén hoofdrol speelt. Een wereld waarin we hemel en aarde bewegen om hun mooiste dromen te realiseren. Op zo’n ‘Opkikkerdag’ laten we door middel van heel veel leuke activiteiten de zorgen van ‘onze’ gezinnen naar de achtergrond verdwijnen. Wat dacht je van brandweerman spelen en een echt vuur blussen? DJ zijn tijdens een spetterend feest? Als prinses in een echte koets rondrijden? Of een helikoptervlucht
maken? We geven elk gezin oprechte, persoonlijke aandacht en stellen altijd een programma samen dat is toegesneden op hun individuele gezinssituatie.

Van patiënt naar kind

Een Opkikkerdag is wat ons betreft echter pas het begin. We bieden aan alle patiëntjes, broertjes en zusjes daarna de mogelijkheid om als ‘ambassadeur’ zelf aan de slag te gaan voor Stichting Opkikker om zo lotgenoten te helpen, in welke vorm dan ook. Door het ambassadeurschap geven we kinderen trots, eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid EN een sociaal netwerk waar ze op kunnen terugvallen. Met als gevolg dat ze weer even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. De nadruk van ons unieke ambassadeursprogramma ligt altijd op die transformatie van patiënt naar kind, die een positieve impact heeft op hun jeugd. Eenmaal in ons vizier, blijven we vaak levenslang verbonden met ‘onze’ gezinnen via jaarlijks terugkerende contactmomenten.

Keten van kracht

In Nederland zijn er ruim 250.000 gezinnen met een langdurig ziek kind. Hier komen elk jaar 10.000 gezinnen extra bij. Het is onze missie en passie om ze te helpen, het liefst allemaal. Dat doen we al 26 jaar lang met hart en ziel!
Onze samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen speelt daarin een essentiële rol. Artsen en pedagogisch medewerkers in een ziekenhuis melden bij ons de gezinnen aan die in aanmerking komen voor een Opkikkerdag. De kosten van al het mooie werk dat we doen, dragen we zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsors hebben we al duizenden gezinnen met een ziek kind een positieve boost kunnen geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen we aan een langdurige keten van kracht en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken!

Wil je Stichting Opkikker steunen? Dit waarderen wij enorm! Groot of klein, eenmalig of elke maand: elke bijdrage helpt ons om gezinnen met een langdurig ziek kind de kracht te geven die zij zo hard nodig hebben. Doneren kan nu bij elke aankoop via de M.F.L.S.-website!

Partners