Leiden2022: City of Science

Leiden2022: City of Science

Leiden2022: City of Science

Leiden European City of Science 2022

Leiden is in 2022 European City of Science: een jaar lang is Leiden de Europese hoofdstad van de wetenschap. Leiden2022 presenteert een jaar lang een programma voor iedereen met een open en nieuwsgierige geest, boordevol wetenschap, kennis, kunst en kunde. En op alle niveaus: lokaal, nationaal en internationaal. Wetenschappelijk hoogtepunt in het jaar is het EuroScience Open Forum (ESOF) in juli, het grootste congres van Europa waar alle wetenschappelijke terreinen aan bod komen.

Het LUMC is trotse partner van Leiden2022. Gedurende het jaar worden allerlei publieksactiviteiten georganiseerd, waarbij artsen en onderzoekers van het LUMC en het publiek de interactie aan gaan en waarbij de wetenschap tot in de haarvaten van de stad door zal dringen. Een overzicht is te vinden op deze pagina. 

365 dagen nieuwsgierig

Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Elke dag wordt er in een ander thema een evenement georganiseerd. Meer weten? Bezoek deze website. 

EuroScience Open Forum (ESOF)

Van 13-16 juli vindt de 10e editie van het EuroScience Open Forum plaats (ESOF). Dit is het grootste multidisciplinaire wetenschappelijke congres van Europa en vindt dit jaar in Leiden plaats. Het overkoepelende thema van ESOF2022 is: Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies. Met meer dan 120 sessies en meer dan 500 sprekers afkomstig uit 60 landen belooft dit een hoogst interessante editie te worden. ESOF2022 zet zeven thematische lijnen in de schijnwerpers: Sustainable Environment, Cultural Identities and Transformation, Space for Science, Healthy Societies, Freedom and Responsibility of Science, Science and Business en Sustainable Academic Careers.a. Er zijn paneldiscussies over ‘Sustainable Cities’ en ‘Living in a World with Pandemics’.

Studenten kunnen GRATIS het 4-daagse congres bezoeken, met de speciale code TU3200ESOF2022 , onsite of online. Klik hier voor meer informatie.  

Partners