Informatie over studeren in het buitenland

Informatie over studeren in het buitenland

Informatie over studeren in het buitenland

Informatie over studeren in het buitenland

Veel Leidse studenten aan het LUMC grijpen de kans om voor hun studie naar het buitenland te gaan. Als je naar het buitenland gaat leer je werken of studeren in een andere cultuur. Deze verrijking van je ontwikkeling kan later als beroepsbeoefenaar goed van pas komen. 

Voor alle opleidingen aan het LUMC is het mogelijk om een deel van de studie in het buitenland af te leggen.  Tijdens de bachelor Geneeskunde en de bachelor Biomedische wetenschappen is er de mogelijkheid om in het buitenland te studeren tijdens de halve minoren. Zo kan je naar Indonesië, Cuba, Edinburgh, Bordeaux, Helsinki, Sao Paolo of Tanzania! Ook is er tijdens de master Geneeskunde een aantal mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Voor Biomedische Wetenschappen is het verder mogelijk om in het tweede jaar naar Karolinska Instituut in Stockholm te gaan. Tien studenten worden hiervoor geselecteerd. Voor studenten Biomedische Wetenschappen is het ook mogelijk hier in de master cursussen te volgen.

Tenslotte zijn er binnen de masteropleidingen Farmacie, Vitality & Ageing en Population Health Management mogelijkheden om naar het buitenland te gaan.

Mocht je meer willen weten over studeren in het buitenland, ga dan naar de Brightspace pagina ‘Studeren in het buitenland’ (hier dan het liefst een link). Op deze pagina staan alle opties weergegeven en is ook veel praktische informatie te vinden. Daarnaast hebben studenten hier hun ervaringen gedeeld over studeren in het buitenland om je een beter beeld te kunnen geven van wat het inhoudt.

Ondersteuning

Als je naar het buitenland wilt, moet je aan veel dingen denken. Voor vragen kan je contact opnemen met Evelien Hack en Sandra van Deursen via intoff@lumc.nl. Het spreekuur is op maandag en donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur. Je kunt een afspraak maken via het afsprakensysteem

Daarnaast is er meer informatie te vinden op de pagina ‘Studeren in het buitenland’ van de Universiteit Leiden. Hieronder staan twee hyperlinks naar deze website voor de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

Voor vragen kan je contact opnemen met Evelien Hack en Sandra van Deursen via intoff@lumc.nl. Het spreekuur is op maandag en donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur. Je kunt een afspraak maken via het afsprakensysteem

Hoe vind je een plek?

Je gaat zelf zoeken:

  • Op onderwerp/onderzoek (maak bijvoorbeeld gebruik van LUMC contacten)
  • Op land (maak een afspraak met coördinator internationalisering, maar maak eerste een TOP vijf van landen/plaatsen) aan de hand van de mogelijkheden genoemd op deze site.
    • Met welk land/universiteit zijn er overeenkomsten?
    • Welke ervaringen hebben studenten waar opgedaan? Begeleiders van die studenten kunnen worden benaderd door de geïnteresseerde zelf.
    • Welke overeenkomsten heeft de Universiteit Leiden? En kun je daar gebruik van maken?

Als je een instituut gevonden hebt of vragen hebt over bestemmingen, neem dan contact op met Evelien Hack (zie bovenstaand).

 

International Office (links: Evelien Hack, rechts: Sandra van Deurssen)

Partners