IFMSA (IFMSA)

IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) is een internationale medische studentenorganisatie die zich inzet voor de verbetering van Global Health en de ontwikkeling van toekomstige artsen en (para)medici. IFMSA, opgericht in 1951, is één van de oudste en grootste studentenorganisaties ter wereld. Wereldwijd vertegenwoordigt IFMSA 1,3 miljoen medisch studenten uit meer dan 125 landen. IFMSA wordt officieel erkend door de WHO en werkt samen met onder andere de Verenigde Naties, de Europese Unie en de World Medical Association.

In Nederland wordt IFMSA vertegenwoordigd op alle acht medische faculteiten door ca. 900 actieve leden. IFMSA-Leiden is een lokaal onderdeel van IFMSA en bestaat uit ca. 100 enthousiaste leden die zich gezamenlijk inzetten voor het verbeteren van Global Health.

IFMSA-Leiden organiseert diverse projecten verdeeld in vijf thema's:

  • Stages: Klinische meeloopstages, Onderzoeksstages
  • Public Health: Dr. House-avonden, Donatieprojecten, Donorrequest, Teddy Bear Hospital (TBH), mini-TBH, Berendokter
  • Medisch Onderwijs: Medisch Spaans, Dying, a Human Thing?, Breaking the Silence, Zwangerschapsproject, Mental Health, Twinning Project, Movies & Medicine
  • Mensenrechten en Vrede: International Women’s Day, Nacht van de Vluchteling, Human Rights Day, Gezond Verstand, Healthy Heroes Project
  • Seksuele Gezondheid en Rechten: International Focus Days, Het Voorspel, Tienerwijs, Sekssessies

Daarnaast zorgt IFMSA zelf voor al haar promotie met dank aan de commissie Public Relations. Deze commissie ondersteunt alle projecten en draagt bij aan het verhogen van bewustzijn over Global Health d.m.v. het creëren van posters, het schrijven van teksten en het vastleggen van alle mooie momenten. Zie www.ifmsa.nl/leiden voor meer informatie over onze projecten.

Lid worden of deelnemen?

Wil je graag deelnemen aan een activiteit? Hiervoor hoef je geen lid te zijn van IFMSA. Onze projecten zijn gericht op (medisch) studenten en de meeste projecten staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheidszorg en Global Health.

Daarnaast is het mogelijk om als lid bij te dragen aan de organisatie van een project. Je werkt dan in een commissie samen aan projecten binnen een bepaald thema. Voor meer informatie hierover kun je mailen naar leiden@ifmsa.nl. Je kunt je in oktober aanmelden om lid te worden bij IFMSA-Leiden via www.ifmsa.nl/leiden

Like de Facebookpagina van IFMSA-Leiden voor een actueel overzicht van alle aankomende projecten of ga naar www.ifmsa.nl/leiden.

Secretaris Samarawet Desta
Penningmeester Elisa Tuinstra
Vicevoorzitter Intern Anouk Bouwmeester
Vicevoorzitter Extern Viren Nitin Bahadoer
Voorzitter Noah Terng