Boeken

Algemeen

Naast instrumenten en blokboeken verkoopt de Dictaten Centrale ook studieboeken. Sinds het collegejaar 2019-2020 wordt de verkoop van studieboeken niet meer fysiek aangeboden: alle boeken kunnen aangeschaft worden vanaf de webshop (https://www.indexbooks.nl/students.php). Wij raden aan twee weken voordat een blok begint de desbetreffende boeken aan te schaffen. Zo komen de boeken zeker op tijd bij je aan.

Tevens biedt de M.F.L.S. via INDEXBooks de mogelijkheid aan tweedehands boeken aan te schaffen en je oude studieboeken te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

In het grote aantal van studieboeken kan een onderscheid gemaakt worden tussen kernboeken en aanbevolen boeken.

Kernboeken

Kernboeken zijn studieboeken die je in meerdere blokken gedurende meerdere jaren van je bachelor zal gaan gebruiken en nodig hebben. De boeken die op de kernboekenlijst staan, zijn vaak boeken met een brede inhoud en waarin vele onderwerpen aan bod komen. Alleen boeken die het meest verkocht worden, het best gewaardeerd worden door studenten en door de jaren heen het meest gebruikt worden staan op de kernboekenlijst.

Aanbevolen boeken

Aanbevolen boeken zijn studieboeken die aangeraden worden aan te schaffen. De selectie van aanbevolen boeken verschilt per blok en is vaak specifieker gericht op een bepaald onderwerp dan kernboeken. Mocht je meer diepgang willen, studeer je liever uit boeken of heb je behoefte aan meer ondersteuning? Dan raden wij ten zeerste aan deze boeken aan te schaffen.

Welke boeken heb ik nodig?

De selectie van kernboeken en aanbevolgen is zo gekozen dat jij als student het minst betaalt voor de boeken die je het meest nodig gaat hebben. Uit eigen ervaring en die van de Jaarvertegenwoordigingen (JVT’s) raden wij sterk aan om de kernboeken aan te schaffen, en om per blok te bepalen of je de aanbevelingsboeken aanschaft.

Hieronder staan de lijsten met kernboeken en aanbevolen boeken per jaar en per studie. Ook staat er voor elk jaar van elke studie een overzicht welke boeken per blok gebruikt worden. Deze lijsten worden jaarlijks herzien, zodat de informatie up-to-date en kloppend blijft. Voor vragen kan je ons altijd bereiken via onze e-mail: dicatencentrale@mfls.nl.

Button_DC-webshops

 

Lijst Kernboeken GNK1
Lijst Aanbevolen boeken GNK1
Lijst Kernboeken GNK2
Lijst Aanbevolen boeken GNK2
Lijst Aanbevolen boeken GNK3

Lijst Kernboeken BW1
Lijst Aanbevolen boeken BW1
Lijst Kernboeken BW2
Lijst Kernboeken BW3

Lijst Kernboeken Farmacie

Overzicht blokken GNK1
Overzicht blokken GNK2
Overzicht blokken GNK3

Overzicht blokken BW1
Overzicht blokken BW2
Overzicht blokken BW3