IFMSA

 

 

 

IFMSA

IFMSA: Een internationaal netwerk van medisch studenten

IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) is een internationale, medische studentenorganisatie die zich inzet voor de verbetering van Global Health en de ontwikkeling van toekomstige artsen en (para)medici.

IFMSA, opgericht in 1951, is één van de oudste en grootste studentenorganisaties ter wereld. Wereldwijd vertegenwoordigt IFMSA 1,3 miljoen medisch studenten uit 119 landen. IFMSA wordt officieel erkend door de WHO en werkt samen met onder andere de Verenigde Naties, de Europese Unie en de World Medical Association.

In Nederland wordt IFMSA vertegenwoordigd op alle acht de medische faculteiten door ca. 900 actieve leden. IFMSA-Leiden is een lokaal onderdeel van IFMSA en bestaat uit ca. 100 enthousiaste leden die zich samen inzetten voor het verbeteren van Global Health.

Projecten rondom diverse thema’s

IFMSA-Leiden organiseert diverse projecten verdeeld in vijf thema's:

  • Stages: Klinische meeloopstages, Onderzoeksstages
  • Public Health: Dr. House-avonden, Donatieprojecten, Donorrequest, Teddy Bear Hospital (TBH), mini-TBH, Berendokter
  • Medisch Onderwijs: Medisch Spaans, Dying, a Human Thing?, Breaking the Silence, Zwangerschapsproject, Mental Health, Twinning Project, Movies & Medicine
  • Mensenrechten en Vrede: International Women’s Day, Weg van de Vluchteling, Nacht van de Vluchteling, Human Rights Day, Gezond Verstand
  • Seksuele Gezondheid en Rechten: International Focus Days, Het Voorspel, Tienerwijs, Sekssessies 

Bekende projecten van IFMSA zijn Teddy Bear Hospital, Dr. House en de klinische meeloopstages, maar zoals je ziet hebben we nog veel meer interessante projecten! Daarnaast zorgt IFMSA zelf voor al haar promotie met dank aan de commissie Public Relations. Deze commissie ondersteunt alle projecten en draagt bij aan het verhogen van bewustzijn d.m.v. het creëren van posters, het schrijven van teksten en het vastleggen van alle mooie momenten. Zie www.ifmsa.nl/leiden voor meer informatie over onze projecten.

 

 

 

Participeren of Lid worden

Wil je graag deelnemen aan een activiteit? 
Hiervoor hoef je geen lid te zijn van IFMSA. Onze projecten zijn gericht op (medisch) studenten en de meeste projecten staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheidszorg en Global Health.

Daarnaast is het mogelijk om als lid bij te dragen aan de organisatie van een project. Je werkt in een commissie samen aan projecten binnen een bepaald thema. Mail voor meer informatie naar leiden@ifmsa.nl. Twee keer per jaar, in oktober en maart, kun je je aanmelden om lid te worden via www.ifmsa.nl/leiden.

 

Meer informatie
Like de Facebookpagina van IFMSA-Leiden voor een actueel overzicht van alle aankomende projecten of ga naar www.ifmsa.nl/leiden.

 

 

 

Bestuur

Elena Alam – Voorzitter

Sanne Peperzak – Secretaris

Madelief Schreuder Goedheijt – Penningmeester

Renske Kalmeijer – Vicevoorzitter Intern

Jodie Dekker – Vicevoorzitter Extern